Stránky

nedeľa 24. novembra 2013

Čučoriedkové muffiny


  • 2 a štvrť pohára cukru (jeden pohár je 250 ml)
  • pol pohára oleja
  • pol pohára roztopeného masla
  • 4 veľké vajíčka
  • 5 pohárov polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štvrť čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1 pohár mlieka
  • pol pohára kyslej smotany
  • čučoriedky 
V miske si vyšľaháme cukor, olej a maslo. Pridáme vajíčka a postupne pridávame múku. Do takto pripraveného cesta nalejeme mlieko a pomaly najlepšie už bez použitia mixéra primiešame kyslú smotanu.
Na muffinový plech si pripravíme košíčky a naplníme ich cestom do polovice, pridáme čajovú lyžičku čučoriedok mrazených alebo sterilizovaných a znova zalejeme cestom tak, aby bol košíček pookraj naplnený.
Povrch muffinov posypeme kryštálovým cukrom a pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ešte ďalších 15 minút. Koláčiky pred vybratím z rúry skontrolujeme špáradlom. Ak je špáradlo čisté muffiny sú hotové.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára