Stránky

nedeľa 16. októbra 2016

Slivkový perník

  • 320g hladkej múky
  • 120g práškového cukru
  • 120g masla
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • polovica prášku do pečiva
Plnka:
  • 1 slivkový lekvár
  • 200 g mletých orechov
1. Z ingrediencií pripravených na cesto zamiesime medové cesto, ktoré dáme na pol hodiny do chladničky.

2. Vychladené cesto rozkrojíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske.

3. Plnku pripravíme z lekváru a mletých orechov.

 
4. Na rozvaľkané cesto do stredu nanesieme plnku a koláč zvinieme najprv na koncoch smerom do vnútra a potom preložíme ako štrúdľu.

 
5. Povrch medovníka potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mletými orechami.

 
6. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.

 
7. Vychladený koláč nakrájame na kúsky.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára